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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
23/08/2011 |
Data da última atualização: |
21/07/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
NASSU, R. T.; DUGAN, M. E. R.; JUÁREZ, M.; BASARAB, J. A.; BARON, V. S.; AALHUS, J. L. |
Afiliação: |
RENATA TIEKO NASSU, CPPSE; M. E. R. DUGAN, Agriculture and Agri-Food Canada, Lacombe Research Centre; M. JUÁREZ, Agriculture and Agri-Food Canada, Lacombe Research Centre; J. A. BASARAB, Alberta Agriculture and Rural Development, Lacombe Research Centre; V. S. BARON, Agriculture and Agri-Food Canada, Lacombe Research Centre; J. L. AALHUS, Agriculture and Agri-Food Canada, Lacombe Research Centre. |
Título: |
Effect of a-tocopherol tissue levels on beef quality. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
Animal, v. 5, n. 12, p. 2010-2018, December 2011. |
DOI: |
10.1017/S1751731111001182 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
To evaluate meat quality of beef with different a-tocopherol tissue levels, 55 feedlot steers were fed a barley-based finisher diet with four vitamin E supplementation levels (0, 350, 700 and 1400 IU DL-a-tocopheryl acetate/animal per day) for 120 days. Although the increase in oxidation levels overtime was much smaller (P , 0.001) in the high-medium and high groups, a-tocopherol tissue levels did not affect (P . 0.05) pH, proximate analysis, drip and cooking losses, and shear force of steaks. No effect of a-tocopherol tissue levels was found in retail evaluation of steaks after a short ageing time of 6 days, but with 21 days of ageing, a delay in formation of metmyoglobin (P 5 0.008) was observed in steaks with higher tissue levels of a-tocopherol. Similar results were found for ground beef (25% fat) prepared from 6-day aged meat. Thus, higher a-tocopherol tissue levels protect ground beef and long-aged steaks from discolouration and lipid oxidation. |
Palavras-Chave: |
Ageing; Tenderness. |
Thesaurus Nal: |
beef; vitamin E. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/40361/1/PROCI-00089.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE) |
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Biblioteca |
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Classificação |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
16/01/2024 |
Data da última atualização: |
16/01/2024 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SANTOS, E. C. R. dos; OLIVEIRA, J. E. de M.; MELO, A. dos S.; DANTAS, A. M. N. |
Afiliação: |
ELLEN CRISTINA RODRIGUES DOS SANTOS, Univasf; JOSE EUDES DE MORAIS OLIVEIRA, CPATSA; ANDRÉ DOS SANTOS MELO, UFRPE; ANDRÉIA MARIA NOGUEIRA DANTAS, Univasf. |
Título: |
Efeito do fungo entomopatogênico Cordyceps fumosorosea (Wize) no controle do ácaro Oligonychus mangiferus (Acari: Prostigmata: Tetranychidae) em videira. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
In: SIMPÓSIO DE CONTROLE BIOLÓGICO, 17.; SIMPÓSIO LATINO-AMERICANO DE CONTROLE BIOLOGICO, 2., 2023, Juazeiro, BA, Petrolina, PE. Anais... Petrolina: Embrapa Semiárido: Univasf, 2023. |
Páginas: |
p. 337. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O objetivo do estudo foi avaliar o efeito do C. fumosorosea sobre a mortalidade, oviposição e viabilidade de ovos do ácaro O. mangiferus. |
Palavras-Chave: |
Cordyceps fumosorosea. |
Thesagro: |
Ácaro Vermelho; Controle Biológico; Inseto; Uva; Vitis Vinifera. |
Thesaurus NAL: |
Biological control; Grapes; Oligonychus mangiferus. |
Categoria do assunto: |
O Insetos e Entomologia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1160865/1/Efeito-do-fungo-entomopatogenico.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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