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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  23/08/2011
Data da última atualização:  21/07/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  NASSU, R. T.; DUGAN, M. E. R.; JUÁREZ, M.; BASARAB, J. A.; BARON, V. S.; AALHUS, J. L.
Afiliação:  RENATA TIEKO NASSU, CPPSE; M. E. R. DUGAN, Agriculture and Agri-Food Canada, Lacombe Research Centre; M. JUÁREZ, Agriculture and Agri-Food Canada, Lacombe Research Centre; J. A. BASARAB, Alberta Agriculture and Rural Development, Lacombe Research Centre; V. S. BARON, Agriculture and Agri-Food Canada, Lacombe Research Centre; J. L. AALHUS, Agriculture and Agri-Food Canada, Lacombe Research Centre.
Título:  Effect of a-tocopherol tissue levels on beef quality.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  Animal, v. 5, n. 12, p. 2010-2018, December 2011.
DOI:  10.1017/S1751731111001182
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  To evaluate meat quality of beef with different a-tocopherol tissue levels, 55 feedlot steers were fed a barley-based finisher diet with four vitamin E supplementation levels (0, 350, 700 and 1400 IU DL-a-tocopheryl acetate/animal per day) for 120 days. Although the increase in oxidation levels overtime was much smaller (P , 0.001) in the high-medium and high groups, a-tocopherol tissue levels did not affect (P . 0.05) pH, proximate analysis, drip and cooking losses, and shear force of steaks. No effect of a-tocopherol tissue levels was found in retail evaluation of steaks after a short ageing time of 6 days, but with 21 days of ageing, a delay in formation of metmyoglobin (P 5 0.008) was observed in steaks with higher tissue levels of a-tocopherol. Similar results were found for ground beef (25% fat) prepared from 6-day aged meat. Thus, higher a-tocopherol tissue levels protect ground beef and long-aged steaks from discolouration and lipid oxidation.
Palavras-Chave:  Ageing; Tenderness.
Thesaurus Nal:  beef; vitamin E.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/40361/1/PROCI-00089.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPPSE20541 - 1UPCAP - DDPROCI-2011.00089NAS2011.00089
CPPSE21068 - 1UPCAP - DDPROCI-2012.00028NAS2012.00028
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Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  16/01/2024
Data da última atualização:  16/01/2024
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  SANTOS, E. C. R. dos; OLIVEIRA, J. E. de M.; MELO, A. dos S.; DANTAS, A. M. N.
Afiliação:  ELLEN CRISTINA RODRIGUES DOS SANTOS, Univasf; JOSE EUDES DE MORAIS OLIVEIRA, CPATSA; ANDRÉ DOS SANTOS MELO, UFRPE; ANDRÉIA MARIA NOGUEIRA DANTAS, Univasf.
Título:  Efeito do fungo entomopatogênico Cordyceps fumosorosea (Wize) no controle do ácaro Oligonychus mangiferus (Acari: Prostigmata: Tetranychidae) em videira.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  In: SIMPÓSIO DE CONTROLE BIOLÓGICO, 17.; SIMPÓSIO LATINO-AMERICANO DE CONTROLE BIOLOGICO, 2., 2023, Juazeiro, BA, Petrolina, PE. Anais... Petrolina: Embrapa Semiárido: Univasf, 2023.
Páginas:  p. 337.
Idioma:  Português
Conteúdo:  O objetivo do estudo foi avaliar o efeito do C. fumosorosea sobre a mortalidade, oviposição e viabilidade de ovos do ácaro O. mangiferus.
Palavras-Chave:  Cordyceps fumosorosea.
Thesagro:  Ácaro Vermelho; Controle Biológico; Inseto; Uva; Vitis Vinifera.
Thesaurus NAL:  Biological control; Grapes; Oligonychus mangiferus.
Categoria do assunto:  O Insetos e Entomologia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1160865/1/Efeito-do-fungo-entomopatogenico.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA60814 - 1UPCRA - DD
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